Aurinkosähköjärjestelmän ylläpito

Kun aurinkosähköjärjestelmä on asennettu, se vaatii vain hyvin vähän huoltoa, jos ollenkaan. Paneeleita ei tarvitse pääsääntöisesti puhdistaa, koska sade hoitaa riittävän puhdistuksen. Kuitenkin ylimääräiset roskat, kuten lehdet ja oksat, kannattaa aina poistaa paneelien päältä, mikäli ne eivät sateen avulla poistu. Paneeleita ei tarvitse pestä vedellä tai harjalla. Paneelien päälle kertynyttä lunta ei myöskään tarvitse yleensä poistaa, koska aurinko sulattaa lumen pois paneelien pinnalta, jolloin paneelit ovat taas valmiit vastaanottamaan säteilyä ja tuottamaan siitä energiaa.

Huolehdimme myös invertterin päivityksistä asiakkaan puolesta. Invertteri täytyy aina olla kytkettynä internettiin. Kuitenkin jos vaihdat internetin, katkeaa yhteys invertteriin. Tulemme päivittämään invertterin uuteen nettiin tarvittaessa ilman veloitusta.

Huoltotyöt voi suorittaa itse, mutta niissä on tärkeä toimia varoen, jottei paneelien lasipinta vaurioidu. Jos paneelit murtuvat, ota meihin välittömästi yhteyttä.