Aurinkosähköjärjestelmän hankinta

Aurinkosähköjärjestelmän hankinta koostuu useasta osa-alueesta. Jotkut asiat voi tehdä itse, kuten järjestelmän osien hankinnan, kun taas mm. sähköasennukset vaativat sähköasennusoikeudet omaavan ammattilaisen. Paneelit voi myös asentaa haluttuun kohteeseen itse, mutta monesti ammattilaisen tekemä työ kannattaa etenkin erikoisemmissa kohteissa. Itse tehty asennus saattaa vaikuttaa esimerkiksi kotivakuutukseen katon osalta. Aurinkosähköjärjestelmän hankintaan kuuluu myös lupa-asioiden hoito sähköyhtiön ja rakennusvalvonnan kanssa. Lupakäytännöt vaihtelevat kunnittain ja jopa saman kunnan sisällä.

Kun otat aurinkosähköjärjestelmäsi avaimet käteen -ratkaisuna meiltä, hoidamme kaiken puolestasi suunnittelusta ja lupa-asioista paneelien asennukseen ja sähköasennuksiin sekä opastamme sinua järjestelmän käytössä. 

Aurinkoenergian tuoton maksimointi

Asiantuntija osaa suunnitella järjestelmän siten, että saat siitä mahdollisimman hyvin tehot irti. Aurinkoenergian tuoton ja kannattavuuden maksimoimiseksi asennettava järjestelmä on suunnitteluvaiheessa tärkeää mitoittaa oikein kohteen sijainti, sähkönkulutus, sähkölaitteiden käyttöajankohdat ja muut tekijät huomioon ottaen. Oikeankokoisen invertterin valintaan vaikuttaa nykyisen käytön lisäksi mahdollinen järjestelmän laajentamistarve tulevaisuudessa. Erittäin tärkeää on myös paneelien suuntaaminen ja sijoittelu mahdollisimman varjottomalle paikalle. Sol.en Oy:n ammattilaiset auttavat määrittelemään järjestelmän kaikki osat sekä käyvät paneelien sijoittelun läpi kanssasi mahdollisimman suuren tuoton aikaansaamiseksi.

Parhaan hyödyn aurinkosähköstä saat käyttämällä kaiken tuottamasi sähkön itse. Tämä kannattaa huomioida ohjaamalla tuottoa oikeisiin kohteisiin oikeaan aikaan: esimerkiksi pesukonetta käytetään päiväsaikaan illan sijaan. Jos järjestelmäsi on liitetty sähköverkkoon, voit tehdä sopimuksen oman kulutuksesi ylittävän sähköntuotantosi myymisestä paikalliselle sähköverkkoyhtiöllesi markkinahintaan. Asiakkaanamme huolehdimme tämänkin asian puolestasi!