Tietoa aurinkosähköstä

Aurinkopaneelit muodostuvat auringon säteilyä energian tuottamiseen hyödyntävistä aurinkokennoista. Paneeleita on olemassa monen kokoisina ja monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Ne asennetaan yleensä rakennuksen katolle, mutta myös muunlaiset ratkaisut ovat mahdollisia. Paneelit voidaan esimerkiksi asentaa maahan niitä varten rakennettujen telineiden varaan halutulle sijainnille.

Verkkoon kytketty ja kytkemätön aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkosähköjärjestelmät voivat olla joko verkkoon liitettyjä tai itsenäisiä, verkkoon kytkemättömiä. Verkkoon kytkemättömiä kohteita löytyy mm. saarista ja muilta alueilta, joita ei ole helppo liittää sähköverkkoon.

Aurinkopaneelit, kuten muutkin uusiutuvat energianlähteet, tuottavat tasavirtaista sähköä. Yleisemmin kotitalouksissa käyttämämme sähkölaitteet, kuten kodinkoneet ja lämminvesivaraajat, toimivat ainoastaan vaihtovirralla. Koska jakeluverkon ulkopuolisissa kohteissa sähkö tulee tuottaa itse, tarvitaan lisäkomponentti muuttamaan tuotettu sähkövirta sähkölaitteiden tarvitsemaan muotoon. Aurinkosähköjärjestelmän pääkomponentti onkin aurinkopaneeliston lisäksi vaihtosuuntaaja eli invertteri, jonka avulla sähkö muutetaan tasavirrasta vaihtovirtaiseksi sähköksi.

Sol.en Oy tarjoaa aurinkosähköratkaisut niin verkkoon kytkettyihin kuin verkkoon kytkemättömiinkin kohteisiin.