Miksi aurinkosähkö?

Ekologisuutensa lisäksi aurinkosähkö tuottaa aidosti säästöä. Hyvässä lykyssä sinusta voi tulla jopa sähkön pientuottaja – voit myydä ylimääräisen tuottamasi energian sähköverkkoyhtiöllesi!

Aurinkosähkö on puhdasta ja riittoisaa

Aurinkoenergian tärkeys osana ilmastonmuutoksen suitsimista on huimassa nousussa. Uusiutuvien energiamuotojen joukosta aurinkosähkö on myös aidosti varteen otettava sellaisille yksittäisille kotitalouksille ja yrityksille, jotka haluavat pienentää hiilijalanjälkeään. Ekologisuuden lisäksi aurinkosähköjärjestelmän omistaja nostaa omavaraisuuttaan energian hankinnassa – ja vähentää samalla sähkö- ja verkkoyhtiöiden asiakasmaksujen vaikuttavuutta talouteensa.

Kannattaako aurinkoenergia Suomessa?

Yleinen harhaluulo on, että aurinkoenergia ei voi olla kannattavaa Suomessa, jossa aurinko ei paljon näyttäydy syys- ja talvikuukausina. Pitkä valoisa jaksomme kuitenkin kompensoi pimeitä vuodenaikojamme. Etelä-Suomen vuotuinen kokonaissäteilyn määrä vastaakin lähes samaa kuin Pohjois-Saksan. Paneelit toimivat jopa paremmin kylmässä ilmanalassa, joten myös aurinkoiset talvipäivät saavat aurinkoenergian virtaamaan.

Lisäksi on hyvä ottaa huomioon, että auringon kokonaissäteily muodostuu auringosta suoraan tulevan säteilyn lisäksi myös hajasäteilystä, jota heijastuu ilmakehästä, pilvistä ja maasta. Sen osuus kokonaissäteilystä on Suomessa suuri – Etelä-Suomessa jopa puolet kaikesta säteilystä. Aurinkopaneelit pystyvät hyödyntämään kaiken säteilyn yhtä tehokkaasti. Paneelien sijoittelu ja kallistuskulma vaikuttavat siihen, kuinka paljon ja mitä säteilyä niiden avulla tavoitetaan.

Aurinkosähkö on kustannustehokasta

Aurinkoenergia on hyvä sijoituskohde siitä syystä, että alkusijoituksen jälkeen saat ilmaista energiaa kotiisi, mökillesi tai yritykseesi vuosikymmeniksi. Sol.en Oy:n toimittamien aurinkopaneelien tehotakuu on 25 vuotta (80 % maksimitehosta jäljellä) ja asennukselle annamme kahden vuoden takuun. Nykyisillä sähkön siirtohinnoilla sekä niihin suunnitelluilla korotuksilla tulee tänä päivänä tehdylle investoinnille takaisinmaksuajaksi noin 10 vuotta.

Sähkönkustannuksissa syntyvien säästöjen lisäksi aurinkosähköjärjestelmän asentaminen nostaa kiinteistön arvoa ja houkuttelevuutta jatkossa ostajien silmissä.